sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Raikas salaatti

Tässä on helppo salaatti ohje. Salaattia valmistaessa kannattaa muistaa ettei salaatti ole vain kasa salaatin lehtiä vaan myös tomaatti kurkku ja muut vihannekset ovat oleellinen osa sitä. Hyvänä nyrkkisääntönä salaattiin voikin pitää 1/4 salaatin lehtiä ja loppu 3/4 muita vihanneksia hedelmiä

Salaattiin tarvitaan
  • 1/2 pientä kerää Jäävuori salaattia
  • 10 kpl kirsikkatomaattia
  • 10 cm kurkkua
  • noin 20 kpl Fetaa
  • 2 rengasta Ananasta
Salaatin valmistus
  1. revi salaatti
  2. pilko kasvikset
  3. lisää feta
  4. sekoita varovasti
  5. tarjoa jonkin ruuan kylkiäisenä, päälle voi lisätä
Vinkki: Fetaa ei kannata lisätä salaatin joukkoon, jos salaattia aikoo syödä seuraavanakin päivänä, koska se tekee salaatista helposti nahistuneen oloista. Feta kannattaa tällöin lisätä salaatin päälle kun se on lautasella

Tämä resepti on melko aneemisen oloinen yksinään nautittuna, mutta esimerkiksi tulisen ruuan kanssa tästä tulee todella hyvää ja kaivattua vaihtelua lautaselle. Tämä salaatti sopii hyvin myös tavallisen aterian kaveriksi. Reseptiä voi muunnella itse lähes loputtomasti lisäämällä ja vaihtelemalla kasviksia siihen. Jos tätä aikoo tarjota vegaanille ainoana ateria vaihtoehtona niin joukkoon voi sujauttaa myös tofua, niin salaatista tulee ruokaisampi.

perjantai 5. marraskuuta 2010

Helppo nuudelikeitto 10 min + wokin valmistus, 1 henkilö

Kun on syönyt kanawokkia paripäivää yhteen menoon niin siihen alkaa kaipaamaan vähän vaihtelua. Nuudelikeitto on loistava ja nopea ratkaisu tähän. Resepti kannattaa moninkertaistaa sen mukaan kun on syöjiäkin. Mukava lämminhenkinen ruoka pimeneviin syys- tai talvi-iltoihin.

Reseptiin tarvitaan:
  • 1,5 dl valmistettua Wokkia
  • noin 45 g kuivia nuudeleita eli noin puolipakettia
  • 1 dl vettä
  • hyppysellinen punaista currya
Valmistus:
  1. Keitä vesi kattilassa tai vedenkeittimessä
  2. kaada vesi kulhoon ja sekoita nuudelit, niin että ne irtaantuvat toisistaan
  3. monien nuudelien mukana tulee melko maukkaita mauste seoksia ja sellaista kannattaa lisätä oman maun mukaan keittoon. Oma suosikkini on MAMAn kanan maku ja lisään sitä yleensä noin 1/4 pussia ja hyppysellisen chiliä.
  4. Lisää wokki nuudeli vesimausteseokseen
Vinkki: Voit lisätä wokin kylmänä nuudeleihin ja lämmitää sen sitten mikrossa samassa astiassa nuudeli vesimausteseoksessa.

Valmisruoka on todella hyvää ja sitä tekisi mieli syödä vähän enemmän kuin jaksaa.

torstai 4. marraskuuta 2010

Kanawokki 45 min, 4-6 henkilölle

Kanawokki on itämainen helppo ja nopea ruoka. Periaatteessa wokkiin voi laittaa joukkoon lähes kaikkea mitä kaapista löytyy pyttipannun tavoin. Wokkia voisikin nimittää itämaiseksi pyttipannuksi, vaikka se ei olekaan ihan sitä. Wokkia valmistaessa kannattaa suosia tuoreita kasviksia. Lisäksi wokki on kätevä tapa opettaa perheenjäseniä syömään kasviksia.

Kanawokin valmistukseen tarvitaan:
  • 350 g kanafilesuikaleita (Mielummin marinoimatonta)
  • 1/2 sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 1/2 tl punaista currya
  • 1 tl currya
  • 1/2 tl tinjamia
  • 1/2 tl oreganoa
  • 1/4 tl mustaa pippuria
  • 1/4 tl chiliä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 400 g kasviksia
    Voit käyttää valmista pakaste wokkilajitelmaa tai ostaa kaupasta tuoreita vihanneksia, wokkiin sopivia kasviksia ovat esimerkiksi parsakaali, porkkana, palsternakka, sienet, bambun verso, minimaissi, paprika, tomaatti ja pavut. Listan aineksista ei kannata käyttää yli 100 grammaa, koska ne saattavat hallita ruuan makua melkoisesti.
  • 1 rkl siirappia

Valmistus:
  1. Laita 1 rkl ruokaöljyä pannulle lisää joukkoon curry (Tämä vaihe vahvistaa currin makua)
  2. Pilko sipuli ja ruskista sitä
  3. Lisää joukkoon kanasuikaleet ja ruskista ne
  4. Lisää maissijauho
  5. Lisää joukkoon kasvikset
  6. Lisää loput mausteet ja siirappi
  7. Lisää paseerattu tomaatti ja kaada samalla astialla noin 2 dl vettä joukkoon
  8. anna ruuan hautua noin 10 min ennen nauttimista
Tarjoa riisin, nuudeleiden tai kuskusin kanssa ja nauti yksin tai ystävien kanssa