torstai 6. tammikuuta 2011

Paneroitu kanafile 40 min, 4 henkilölle

Panerointi on melko yksinkertainen välivaihe ruuan laitossa, mutta se tuo liharuokiin kivaa vaihtelua ja rapsakkuutta. Ruoka muistuttaa pitkältä rasvassa uppopaistettua, mutta siinä on melko vähän rasvaa verrattuna Mäkkärin ranskalaisiin. Panerointi tarkoittaa käytännössä sitä, että ensin liha maustetaan, sitten se heitetään jauhoihin kananmunan kautta korppujauhoihin ja lopuksi se paistetaan. Tänään on siis aika valmistaa paneroitua kanafilettä.

Reseptiin tarvitaan siis
  • 4 kpl kanafileitä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1-2 kpl kananmunaa
  • hyppysellinen mustaa pippuria
  • öljyä paistoon
Näin kana paneroidaan
  1. Otetaan 3 syvää lautasta, yhteen vehnäjauho, toiseen kananmuna ja kolmanteen korppujauho
  2. Pistä pannu kuumenemaan
  3. Mausta kana
  4. Dippaa kanafile ensin vehnäjauhoon, sitten kananmuna kautta korppujauhoihin ja lopuksi pannulle
  5. Paista kanaa melko kuumalla pannulla noin 3-4 min kummaltakin puolelta
  6. Tarjoa muusin tai lohkoperunoiden kera
Vinkki: Vaihtelua ruokaan saa lisäämällä mausteiksi yrttejä tai vaihtamalla korppujouhot maissihiutaleiksi

Vinkki 2: Jos jauhoja ja korppujauhoja jää paljon ylimääräisiksi niin voit kokeilla paneroida kasviksia, kuten sipulia

3 kommenttia:

  1. Mainio, mainio idea. Teollisesti mössättyjä ja valmistettuja nugetteja rakastaville lapsille tosi hyvä, terveellisempi vaihtoehto. :-)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä mahtavaa ruokaa tämä. Ainakin hyvin lähelle parasta kanaa, mitä olen koskaan maistanut. Kiitos reseptistä! Ja käy toki ihmettelemässä lopputulosta: http://paskatkokit.blogspot.fi/2013/10/osa-7-paneroitua-kanaa-punajuuripaistos.html

    VastaaPoista
  3. Mietityttää ohjeessa, että miten tähän saa uppoamaan 40min? :S mä jotenkin ajattelisin et tää hoituu about 20minuutissa tää kanahomma... :) Ihan vaan aattelin et olenko käsittänyt jotakin väärin..

    VastaaPoista