sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Paprika lihapullat 50 min, 4-6 henkilölle

Lihapullat ovat helppo ja maistuva ruokalajike, jotka sopivat monelle ruokalajille kaveriksi

Paprika lipapulliin tarvitaan:
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 rkl korppujauhoja tai kaurahiutaleita
  • 1 kpl kananmuna
  • 1/2 rkl mustaa pippuria
  • 1 rkl grillaus maustetta
  • 5 kpl kirsikka tomaateita
  • 1/2 paprikaa
  • 1/2 keskikokoinen sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä + vähän voiteluun
Valistus ohje:
  1. Laita jauheliha suurehkoon kulhoon
  2. Lisää korppujauho ja kananmuna jauhelihaan ja sekoita
  3. pilko tomaatti, sipuli ja paprika hienoksi (alle 1/2 cm kokoisia paloja)
  4. lisää kasvikset ja öljy jauhelihaan ja sekoita tasaiseksi massaksi
  5. Muotoile lihapullat noin 4 cm halkaisijaltaan oleviksi palloiksi ja voitele ne öljyllä
  6. Laita lihapullat uuniin ja paista noin 10-15 min, 225°C
  7. Nauti muusin tai ketettyjen perunoiden kanssa
Vinkki: Lihapulliin saa mukavasti makua lisäämällä niiden joukkoon valmista tomaatti tai sipulikeittoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti