perjantai 12. heinäkuuta 2013

Nakkistroganoff 50 min, 4 henkilölle


Nyt olisi tarjolla vähän perinteisempää kotiruokaa eli nakkikastike. Kutsuttakoon sitä Nakkistroganoff nimellä, koska se antaa kastikkeelle arvokkaamman olemuksen. Nakkistroganoff on uskomattoman helppo ja nopea ruoka. Lisäksi sitä voi tehdä useammaksi päiväksi.

Nakkistroganoffiin tarvitaan

  • 12 nakkia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maissijauhoa
  • 3/4 lihaliemikuutio
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 rkl sinappi kurkkusalaattia
  • 2 rkl kurkkusalaattia, mielellään Amerikan versiota
  • 4 dl vettä

Valmistus onnistuu näin

  1. Pilko nakit noin 1/2 senttiä paksuiksi viipaleiksi
  2. Ruskista nakkeja kannellisella pannulla. Kannellinen pannu on kätevä, koska tomaatti pyreellä on tapana pyrkiä pakoon pannulta
  3. Lisää voi, vehnäjauhot ja maissijauhot
  4. Ruskista jauhoja noin 5-10 minuuttia
  5. Lisää vesi ja tomaattipyre
  6. Lisää mustapippuri ja lihaliemi kuutio
  7. Anna kastikkeen saostua 20 min
  8. Nauti muusin tai keitettyjen perunoiden kanssa

Huono vinkki ruuan pelastamiseen: Jos ruskea kastike ei saa väriä jauhojen ruskistus vaiheessa on kastike helppo värjätä soija kastikkeella tai tomaatti pyreellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti