lauantai 13. heinäkuuta 2013

Texmex piirakka 1 tunti, noin 40 palaa


Texmex piirkakka on melko monipuolinen ja herkullinen ruoka. Tämä on ei ole kovinkaan tulista vaikka mausteisuus viittaisikin siihen, texmex piirakka on pikemmin aika makea piirakka. Se soveltuu lähes ateriaksi sellaisenaan. Salaattia se voi toki kaivata seurakseen. Kannattaa myös harkita piirakan tarjoamista vaikka syntymäpäiville tai vaikka konfirmaatio tilaisuuden juhlistamiseen. Piirakka on melko huomaamaton tapa tarjota lapsille kasviksia.

Taikinaan tarvitaan

  • 250 g margariinia
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl texmex mausteseosta


Täytteeseen tarvitaan

  • 1 kpl vihreä paprika
  • 1 kpl keltainen paprika
  • 1 kpl punainen paprika
  • noin 1/2 munakoisoa
  • noin 1/2 kesäkurpitsaa
  • 1 kpl tomaatti
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kpl sipuli
  • 2 rkl tacomaustetta
  • mustapippuria
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 1 dl medium tacokastiketta


Piirakan valmistus onnistuu seuraavasti

Taikinan valmistus onnistuu seuraavasti

  1. Sekoita margariini ja muut aineet toisiinsa nyppien
  2. Laita taikina jää kaappiin kahdessa osassa, levittämisen helpottamiseksi


Täytteen valmistus onnistuu seuraavasti

  1. Pilko sipuli noin 1,5 cm kokoisiksi paloiksi ja lisää pannulle
  2. lisää jauheliha ja ruskista se
  3. lisää texmex mauste, mustapippuri, tomaattipyre ja tacokastike jauhelihan joukkoon
  4. Pilko kasvikset noin 1,5 cm kokoisiksi paloiksi ja lisää ne pannulle


Kokonaisuuden kasaaminen

  1. Kaulitse ensimmäinen kahdesta osasta pellille, voit käyttää apunasi elmukelmua tai jauhoja
  2. Lisää täyte taikinan päälle
  3. Lisää taikinan toinen osa täytteen päälle
  4. Voitele taikina ohuella kerroksella kananmunaa
  5. Pistele reikiä taikinan päälle
  6. Laita uunin lämmöksi noin 200°C ja paisto aika on noin 20 minuuttia, kypsän piirakan tunnistaa kun se alkaa saamaan väriä, kuten kuvassa.


Vinkki: Saat tehtyä tästä tosi helposti kasvisruokaa korvaamalla jauhelihan noin neljällä desillä keitettyä soija rouheella ja käyttämällä vettä/öljyä taikinan voitelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti