torstai 9. syyskuuta 2010

Yksinkertainen jauhelihapihvi 30 min, 3-6 henkilölle

Pihvin valmistuksessa ei periaatteessa tarvita kovinkaan erikoisia raaka-aineita ollakseen maistuvaa

Pihviin tarvittavat raaka-aineet
  • 400 g jauhelihaa
  • 1/2 tl cayannepippuria
  • 1/2 tl mustaa pippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • Öljyä

Pihvin valmistus
  1. Lisää kulhoon jauheliha ja mausteet
  2. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään käsin
  3. Muotoile 4-6 pihviä jauheliha sekoituksesta

Vinkki: saat pihveistä kauniin pyöreitä tekemällä niistä ensin palloja ja litistämällä ne sitten
Voitele pihvit lopuksi öljyllä ja paista ne

Medium pihvi
Varmista että liha on tuoretta ennen kuin alat tekemään tätä pihvejä paistetaan tällöin noin 3-4 minuuttia per puoli ja pihvin paksuus on tällöin noin 1,5 cm.

Kypsä
Tee pihveist noin 1 cm paksuja ja paista noin 4-5 minuuttia puolta kohden

Pihvin lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi itsetehdyt lohkoperunat, keitetyt perunat tai muusi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti