keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Pinaattinen perunamuusi 1 tunti, 4-6 henkilölle

Perunamuusi on loistava ja maukas kaveri lihapullille tai pihveille. Sen valmistus on melko yksinkertaista eikä kenenkään pitäisi ostaa Lidlin perunamuusia osaamisen puutteen vuoksi.

Pinaattiseen peruna muusiin tarvitaan siis:
  • 8 keskikokoista jauhoista perunaa (esim. Van Gogh)
  • 50g voita tai margariinia
  • 1/2 dl pinaattia (mielellään yksi tuore tupsu jos ei saatavilla niin pakastettu)
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
Muusi valmistetaan siis näin:
  1. Kuori perunat
  2. Keitetään perunat 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Sen tunnistaa siitä kun haarukka uppoaa niihin helposti
  3. Murskaa perunat sähkövatkaimella tai siihen tarkoitetulla perunasurvimella
  4. Lisää voi, maito, suola ja pinaatti vähitellen sekoittaen.
  5. Anna muusin tasaantua 5 min ennen tarjoamista
  6. Tarjoa Lihapullien tai pihvin kera
Tästä saa helposti tehtyä tavallista muusia jättämällä pinaatin pois valmistuksesta. Lisää vaihtelua muusiin saa lisäämällä siihen vähän ruohosipulia joukkoon.

Vinkki: Jos haluat että muusi säilyy hyvänä vielä seuraavanakin päivänä niin siihen kannattaa lisätä maitoa noin 1/2 dl ennen kuin sen varastoi jääkaappiin, silloin muusi pysyy tuoreemman ja pehmeämmän oloisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti