maanantai 11. heinäkuuta 2011

Halpaa ja maitavaa ruokaa isommallekin porukalle

Kesällä on usein juhlia ja tulee hetkiä jolloin ruokaa pitäisi saada tehtyä yli 20 hengelle. Monissa keittiöissä ei ole tähän edes tilaa. Loistava tapa tehdä suuria eriä halpaa ruokaa on käyttää eineksiä hyväkseen.

Pääruoka
Uudet perunat, Lidlin perunamuusi ja Ikean lihapullat muodostavat yllättävän edullisen ruoka kokonaisuuden. Tämä ruoka ei välttämättä ole maittavin mahdollinen, mutta suolainen ruoka on monesti kysyttyä juhlissa. Näiden lisäksi kannattaa hankkiä myös keitettyjä vihanneksia, jos tuoreita ei ole tarjolla, niin pakasteita kannattaa harkita. Tämä lisää melkoisesti ruuan monipuolisuutta ja tekee siitä huokuttelevamman myös vegaaneille. Myös kasvis gratiinin teko onnistuu näppärästi suuremmallekin porukalle. Vegaaneita ajatellen ruuasta puuttuu proteiini, mutta sen saa esimerkiksi pavuista.

Salaatti
Salaatiksi kannattaa harkita seuraavalla suhteella tehtyä salaattia ja salaatti ainekset kannattaa pilkkoa noin 1 x 1 cm kokoisiksi paloiksi
  • 25% Jäävuori salaattia
  • 25% Kurkkua
  • 25% Tomaattia
  • 20% Paprikaa
  • 5% Fetajuustoa
  • Ja kastikkeeksi rypsiöljyä, jossa on vähän oreganoa ja mustaa pippuria joukossa

Leipä
Vaaleaa ja tummaa leipää. Myös patonki on hyvä vaihtoehto leiväksi. Lidlin ja Rainbown valkosipulipatonki sopii myöskin hyväksi leipävaihtoehdoksi.
Levitteiksi kannattaa valita tavallinen voi, pippuri sulatejuusto ja valkosipuli sulatejuusto

Jälkiruoka
Jälkiruuaksi juhlissa on usein tarjolla kakkua ja kahvia. Keksit saa hankittua melko edullisesti Lidlistä tai Ikeasta. Jos pitää leipomisesta niin mokkapalat ja browniesit ovat loistavia vaihtoehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti