perjantai 24. toukokuuta 2013

Tomaattinen lihapulla kastike 50 min, 4-6 henkilölle


Tänään olisi tarjolla tomaattista lihapulla kastiketta pitkästä aikaa. Kyseinen tomaattikastike muistuttaa maultaa aika läheisesti SubWayssa käytettyä lihapulla subi kastiketta. Jos SubWayn tomaattikastike ei ole tuttua niin se on aika mietoa, makeaa ja tomaattista, vaikka on siinä pieni tulisuuden vivahdus.

Tomaatti lihapulla kastikkeeseen tarvtaan:
  • Pieniä kaupan valmiita lihapullia (Esim. Kivikylän Palvarin lihapyörykät 350g noin 25kpl)
  • 3 dl Paseerattua tomaattia (Rainbow)
  • 1 prk/ 3 rkl tomaatti pyrettä
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl basilikaa
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl pineapple salsaa(tai muuta makeaa salsa kastiketta)
  • 1 tlk mustaa pippuria

Reseptin valmistus:
  1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi, noin 2mm kuutio.
  2. Ota kannellinen pannu, koska tomaatti kastikkeella on paha tapa karata tavalliselta pannulta, liedelle ja lattialle
  3. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä
  4. Lisää kaikki muut aineet pannulle ja sekoita
  5. Anna hautua noin 30 min, saa olla pidempäänkin, että lihapullat saavat imettyä makua itseensä.
  6. Nauti vaikka muusin tai pastan kanssa
Vinkki: Seuraavana päivänä voit väsätä kastikkeesta herkullisen lihapulla SubWayn laittamalla patongin väliin kyseistä kastiketta, juustoa ja kasviksia, kuten tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa ja suolakurkkuja. NAM

2 kommenttia:

  1. http://facepalm.naurunappula.com/screen/0d/ef/0def597ab7b5cb51/0/122595.jpg hyvä kirja, suosittelen hankkimaan !

    VastaaPoista
  2. olipa tosi hyvä tomaattinen liha pulla kastike -resepti !

    VastaaPoista