torstai 4. marraskuuta 2010

Kanawokki 45 min, 4-6 henkilölle

Kanawokki on itämainen helppo ja nopea ruoka. Periaatteessa wokkiin voi laittaa joukkoon lähes kaikkea mitä kaapista löytyy pyttipannun tavoin. Wokkia voisikin nimittää itämaiseksi pyttipannuksi, vaikka se ei olekaan ihan sitä. Wokkia valmistaessa kannattaa suosia tuoreita kasviksia. Lisäksi wokki on kätevä tapa opettaa perheenjäseniä syömään kasviksia.

Kanawokin valmistukseen tarvitaan:
  • 350 g kanafilesuikaleita (Mielummin marinoimatonta)
  • 1/2 sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 1/2 tl punaista currya
  • 1 tl currya
  • 1/2 tl tinjamia
  • 1/2 tl oreganoa
  • 1/4 tl mustaa pippuria
  • 1/4 tl chiliä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 400 g kasviksia
    Voit käyttää valmista pakaste wokkilajitelmaa tai ostaa kaupasta tuoreita vihanneksia, wokkiin sopivia kasviksia ovat esimerkiksi parsakaali, porkkana, palsternakka, sienet, bambun verso, minimaissi, paprika, tomaatti ja pavut. Listan aineksista ei kannata käyttää yli 100 grammaa, koska ne saattavat hallita ruuan makua melkoisesti.
  • 1 rkl siirappia

Valmistus:
  1. Laita 1 rkl ruokaöljyä pannulle lisää joukkoon curry (Tämä vaihe vahvistaa currin makua)
  2. Pilko sipuli ja ruskista sitä
  3. Lisää joukkoon kanasuikaleet ja ruskista ne
  4. Lisää maissijauho
  5. Lisää joukkoon kasvikset
  6. Lisää loput mausteet ja siirappi
  7. Lisää paseerattu tomaatti ja kaada samalla astialla noin 2 dl vettä joukkoon
  8. anna ruuan hautua noin 10 min ennen nauttimista
Tarjoa riisin, nuudeleiden tai kuskusin kanssa ja nauti yksin tai ystävien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti