keskiviikko 25. elokuuta 2010

Daim Porkkanakakku 60 min, 6-12 henkilölle

Porkkanakakku voi äkkiseltään vaikuttaa melko kuivalta ja tylsältä jälkiruualta, mutta käytännössä se on todellista herkkua. Mmm...Porkkanakakkua

Eli kakkupohjan valmistukseen tarvitaan
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1,5 dl manteleita (jauhettuna)
  • 5 munaa (keskikokoisia)
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 250 g porkkanaa raastettuna
  • 1 rkl sitruunan mehua

Kastike
  • 2 dl Fariinisokeria
  • 2 dl Kermaa
  • 1/2 tl sitruunamehua

Vuoan voiteluun margariinia ja pinnalle korppujauhoja

Vinkki: Suosin porkkanakakun valmistuksessa itse hienonnettuja manteleita, koska kaupassa myytävät ovat niin pientä jauhoa ja kakkuun ei siten tule puru tuntumaa.

Valmistus
:
Pohja
  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään (kaneli, korppujauho, leivinjauhe, mantelijauhe ja perunajauho).
  2. Sekoita fariinisokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Ota irtopohjallinen vuoka ja kiinnitä leivinpaperi irtopohjan päälle. Voitele sitten sen reunat.
  4. Sekoita sitten varovasti raastetut porkkanat, sitruunanmehu, kuivataineet ja vaahto toisiinsa. Kun kuivat ja kosteat aineet on sekoitettu ei kannata aikailla laittaessa sitä uuniin koska kakku painuu kasaan melko nopeasti, mitä vähemmällä sekoittamisella selviät sitä kuohkeamman kakun saat.
  5. Paista keskitasolla 175°C asteessa 45-60min
Jos olet tehnyt kastikkeen aikaisemmin niin älä kaada sitä heti kakun päälle ettei se painu kasaan.
Daim kastikeen valmistus
  1. Keitä kerma, fariinisokeri ja sitruunanmehua noin 10-15 min ja kaada se sitten kakun päälle.
  2. Anna kakun olla vähän aikaa ennen nauttimista ja säilytä sitä jääkaapissa
Kaada kastike kakun päälle ja nauti siitä pelkästään tai vanilia jäätelön kanssa, jos se on kuumaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti