maanantai 9. elokuuta 2010

Pizza 1-2h, 2-5 henkilölle

Pitsan teko on yksi helpommista ruokalajeista mitä löytyy ja sitä muuntelemalla saa helposti aikaan piirakoita ja muuta vastaavaa herkkua.

Pakaste pitsapohjien ostamisessa ei ole juurikaan järkeä, koska sellaisen valmistus onnistuu todella helposti ja siitä tulee huomattavasti parempi.

Pohjaan tarvittavat raaka-aineet:
  • 2dl nestettä (Maito tai vesi)
  • 1/2 hiivaa (Kuiva tai tuore)
  • 1 rkl öljyä
  • noin 1/2 l durum vehnäjauhoja
Taikinan valmistua:
  1. Sekoita kädenlämpöinen (37°C) neste, hiiva keskenään ja öljy keskenään kulhossa käsillä
  2. Lisää sitten jauhoja sekoittaen niin paljon, että voit nostaa koko taikinan kerralla kulhosta
  3. Kulhon pohjalle jääneet jauhot voi kaataa pöydälle helpottamaan pohjan kaulimista.

Vinkki 1: Jos haluat paksumman pohjan voit laittaa taikinaan vähän sokeria niin hiivan vaikutus voimistuu, kun se saa ruokaa. Lisäksi voit laittaa pohjan kylmään uuniin ja lämpiämään, niin sekin tehostaa hiivan toimintaa.

Vinkki 2: Pitsa taikinaa saa helposti muunneltua vaihtamalla jauhot tavallisiksi vehnäjauhoiksi ja esim. ruisjauhoiksi. Silloin samaa reseptiä voidaan käyttää myös piirakkapohjan valmistuksessa.

Tomaatti kastike:
(Tämän voi korvata ketsupilla, jos ei viitsi hifistellä)
  • 2 dl Paseerattua tomaattia (Rainbow)
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 rkl sokeria (voi korvata myös ananaksen mehulla)
  • 1 tl grillausmaustetta
  • 1/2 tl mustaapippuria

Sekoita aineet keskenään ja anna makujen sekoittua toisiinsa muutaman minuutin ajan ja kaada se sitten pohjan päälle.

Pitsan päälle:
  • Tämä on kiinni siitä mistä itse pitää. Omat suosikkini ovat tässä
  • Kinkkua
  • Ananasta (3kpl paloiteltuja renkaita)
  • Tomaattia (2kpl keskikokoisia)
  • Paprika (1/2)
  • Herkkusieniä (1/2 tlk)
  • ja vähän aurajuustoa

Pilko pitsan päälliset sopivan kokoisiksi ja laita ne pitsan päälle. Lopuksi päälle rasvaista juustoa noin 250-450g oman maun mukaan.

Pitsan paistoaika vaihtelee 20-40 minuutin välillä riippuen siitä kuinka paljon siihen laittoi tavaraa päälle ja laittoiko sen kylmään vai lämpimään uuniin ja uunin lämpötilaksi tavallisessa uunissa tulee 225°C. Valmiin pitsan tunnistaa ns. kullanruskeasta pinnasta ja silloin se tulisi ottaa pois uunista, sitten sen päälle voi laittaa ripauksen oreganoa ja nauttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti